De naam “Het Mauritiusgebouw” klinkt wat achterhaald. Daarom gingen we op zoek naar een nieuwe naam voor het gebouw en riepen daarbij de hulp in van Silvolde. Inmiddels is er gekozen!

Voor de nieuwe naam vroegen we Silvoldenaren om suggesties in te sturen. En dat hebben jullie gedaan! 75 ideeën voor een nieuwe naam ontvingen we, soms compleet met slogan of nieuwe logo. Leuk waren ook de namen met onderbouwing, die vaak historische kennis over Silvolde lieten zien. Van iedere inzender namen we een suggestie op in onze stemronde en vroegen vervolgens de inwoners van het dorp om te stemmen. 351 unieke stemmen later is de winnaar bekend:

De Tempel

Deze naam werd ingestuurd door Willem Epping. Er werd massaal op gestemd, waarschijnlijk ook doordat het gebouw tijdens de EK-wedstrijden al werd omgedoopt tot ‘De Oranjetempel’. We zijn blij met de naam, die mogelijkheden biedt voor organisatoren (dat liet Café ’t Centrum deze zomer dus wel zien) en toch een geloofsachtergrond verraadt.

Eerbetoon aan de top 4

De Tempel was uiteraard niet de enige populaire naam. De top 4 lag erg dicht bij elkaar en is als volgt:

  1. De Tempel
  2. Mauritiushuus
  3. Het Hart van Silvolde
  4. De Zevende Hemel

Het Mauritiusgebouw bestaat uit meerdere ruimtes, die ook nog niet echt een goede naam hebben. Zo noemen we de feestruimte boven simpelweg ‘de bar boven’. Nu we zulke leuke suggesties hebben die door de bevolking gekozen zijn, zullen we daarom de overige drie populaire namen gebruiken voor de grotere zalen.

En nu?

En nu willen we allereerst alle inzenders en stemmers bedanken, in het bijzonder Willem Epping. Met zijn winnende inzending verdient hij een waardebon van bol.com, die we binnenkort aan hem zullen uitreiken. Daarnaast zullen we de komende periode druk zijn om de nieuwe naam zoveel mogelijk uit te gaan dragen!