FAQ items aan het laden...
Bovenzaal2024-06-11T20:01:30+01:00

De bovenzaal

Voor middelgrote feesten en vergaderingen

De bovenzaal is een sfeervolle ruimte voor iedere bijeenkomst, dankzij de authentieke elementen zoals de glas-in-lood ramen en het uitzicht op de kerkzaal. Maar uiteraard mag je de ruimte zelf nog verder aankleden en versieren naar wens, zodat deze helemaal aansluit bij jouw evenement! In de ruimte kun je ongeveer 50 personen (staand) of 20 personen (zittend) ontvangen, wat hem geschikt maakt voor een middelgroot feestje, vergadering of andere samenkomst. Verwacht je meer personen? Dan kun je de bovenzaal ook samentrekken met de naastgelegen ruimte, zo kun je tot wel 100 personen ontvangen!

0
Personen max
0
Vanafprijs per dagdeel
0%
Korting voor leden
In wil huren

Wat is inclusief?

De bovenzaal is standaard ingericht met vier statafels, maar daarnaast zijn er voldoende tafels en stoelen beschikbaar om deels zitplekken te maken naast de statafels, of om een complete zitopstelling te maken voor bijvoorbeeld een vergadering. Wil je een andere opstelling dan de statafels? Dan dien je deze opstelling zelf klaar te zetten en na afloop weer op te ruimen. Ook goed om te weten: er is verwarming aanwezig in de ruimte, dus ook in de winter kun je hier aangenaam samenkomen.

Verder is er in de ruimte een grote koelkast aanwezig, evenals glaswerk (wijn-, bier- en longdrinkglazen), kleine benodigdheden zoals bieropeners en een kurkentrekker en tafels om drank op uit te serveren. Tot slot is er de mogelijkheid om tegen een meerprijs van €1,80 per kopje gebruik te maken van koffie en thee uit onze keuken. Hiervoor zijn alle benodigdheden (thermoskannen, kopjes, theeglazen, theedoos, koffiemelk en suiker) aanwezig.

Sfeerimpressie

In wil huren

Goed om te weten

Wat als ik meer dan 50 personen wil ontvangen?2024-03-23T14:18:14+01:00

Bij 50 personen is de bovenzaal echt wel vol. Heb je iets meer mensen? Dan is het mogelijk om tegen een meerprijs de ruimte voor het orgel te betrekken bij de bovenzaal, de dubbele deuren kunnen open zodat de ruimtes met elkaar verbonden zijn. Belangrijk om te weten is dat de ruimte voor het orgel in open verbinding staat met de kerkzaal. Dit is dus alleen mogelijk als er geen andere evenementen gepland staan in de kerkzaal. In de winter is het daarnaast niet mogelijk om de ruimte bij het orgel apart te verwamen.

Hoe wordt de prijs per dagdeel berekend?2024-06-06T19:33:30+01:00

We verhuren de ruimtes per dagdeel, bestaande uit 3 delen per dag:

8:00 – 13:00   | Ochtend
13:00 – 18:00  | Middag
18:00 – 23:00 | Avond

De prijs wordt berekend op basis van het aantal dagdelen, met een maximum van 2 per dag. Heb je de ruimte een volledige dag nodig? Dan betaal je slechts 2 dagdelen. Kom je niet goed uit met de vaste dagdelen, omdat je bijvoorbeeld van 16:00 tot 23:00 een ruimte nodig hebt? Neem dan contact op, want er is altijd ruimte voor maatwerk.

Hoe moet ik de ruimte achterlaten?2024-06-06T19:36:03+01:00

De bovenzaal is standaard ingericht met vier statafels, als je een andere opstelling hebt gebruikt dien je de ruimte weer om te bouwen naar de standaardopstelling, zoals je deze aangetroffen hebt. Daarnaast dient de ruimte ook bezemschoon te zijn: zorg dat eventuele tafels zijn afgenomen, het glaswerk in de vaatwasser staat, de koelkast leeg en schoon is, de vloer geveegd is en laat geen eigen spullen achter in de ruimte. Alle benodigdheden voor deze schoonmaak zijn uiteraard aanwezig.

Is er verwarming aanwezig?2024-03-23T13:45:01+01:00

Ja, er is voldoende verwarming aanwezig voor een aangename temperatuur, ook in de winter.

Wanneer kan ik de ruimte aankleden en opruimen?2024-03-23T13:53:25+01:00

In principe moet je de ruimte aankleden en weer opruimen binnen de gehuurde tijd, zodat een andere huurder de volgende dag of het volgende dagdeel weer kan gebruiken. In overleg is er echter veel mogelijk, is er voor of na jou geen nieuwe huurder gepland, dan heb je geluk en mag je best een dag van tevoren of achteraf komen voor op- of afbouw.

Is de ruimte voor iedereen toegankelijk?2024-03-23T14:16:05+01:00

Zoals de naam al zegt is de bovenzaal op de eerste verdieping van de kerk. Omdat er geen (trap)lift aanwezig is, is het belangrijk dat alle bezoekers goed te been zijn en de trap op kunnen. Omdat de toiletten beneden zijn, zullen aanwezigen de trap meerdere keren op en af moeten kunnen. Denk er verder ook aan dat eventuele spullen de (wentel)trap naar boven op moeten.

Is er water aanwezig in de bovenzaal?2024-03-23T14:02:02+01:00

Er is geen water of afvoer aanwezig in de bovenzaal. Wel kun je gebruik maken van de keuken in het Mauritiusgebouw. Dit betekent dat je voor de schoonmaak, het wegbrengen van het glaswerk en het zetten van eventuele koffie en thee naar de keuken moet, die beneden in het gebouw zit.

Hoe regel ik de drank en catering?2024-06-06T19:36:32+01:00

Voor de drank en catering van je evenement zijn er twee opties:

  • Je mag zelf alle spullen die je nodig hebt, meenemen. Hiervoor kun je ook de aanwezige koelkast gebruiken. Koffie en thee kun je tegen een meerprijs uit onze keuken gebruiken.
  • Je kunt de drank en/of catering laten verzorgen door een externe partij. De Coöperatie heeft goede contacten met de horeca in Silvolde, zoals ’t Centrum of het Molentje. Wij kunnen daarom eventueel deze contacten voor je leggen. Uiteraard mag je ook zelf een externe partij benaderen.

Het is belangrijk om te weten dat de Coöperatie geen horecavergunning heeft. We mogen dan ook zelf geen alcoholhoudende drank verkopen, en ook onze huurders mogen dit niet zelf. Dit betekent dat er tijdens jouw evenement niet zomaar eten of drinken verkocht mag worden. Wil je dit wel, geef dit bij ons aan en dan bespreken we de mogelijkheden.

Heb ik een vergunning nodig voor het gebruik van de bovenzaal?2024-03-23T14:13:50+01:00

Als jij een besloten feest geeft in de bovenzaal waarbij er geen eten of drinken wordt verkocht, dan is er geen vergunning nodig. Dat betekent dat aanwezigen alleen op uitnodiging of inschrijving welkom zijn en dat eten en drinken gratis wordt verstrekt aan de aanwezigen. Een ‘gewoon’ feestje of vergadering kan dus eenvoudig worden georganiseerd. Wil je een openbaar evenement geven of eten en drinken verkopen? Neem dan contact met ons op en dan bespreken we wat er mogelijk is.

Contact

Heb je interesse in het huren van de bovenzaal, wil je meer weten of een offerte opvragen?
Vul dan onderstaand contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

    Ga naar de bovenkant