Om het Mauritiusgebouw goed te besturen, is het belangrijk dat er een voltallig bestuur zit. Tot voor kort was het bestuur te klein, maar na een zoektocht zijn we blij te kunnen melden dat zich meerdere (aspirant)bestuursleden hebben gemeld. Hieronder stellen twee nieuwe leden zich aan je voor. Wil jij ook graag iets bijdragen? We zijn nog altijd op zoek naar een penningmeester en huismeester, en ook vrijwilligers zijn altijd welkom. Meld je aan via cooperatiemauritius@gmail.com!

Harry de Kort | Algemeen bestuurslid

Mijn naam is Harry de Kort. Afkomstig uit Noord Brabant woon ik inmiddels alweer 46 jaar in Silvolde. Wellicht kent u mij als bedrijfsleider van cultureel centrum en poppodium ‘t Pakhuus (en daarvoor ook van jongerencentrum ‘Illusion’). Ruim 32 jaar heb ik daar gewerkt. Daarnaast heb ik vanaf 1978 gedurende vele jaren het licht verzorgd bij diverse evenementen in Silvolde en omgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan carnaval, musicals, toneelgroepen, bedrijfsfeesten, dansvoorstellingen en bands. Aanvankelijk als hobby, maar vanaf 1990 met mijn bedrijf ‘The Light Connection’, heb ik diverse zalen en gebouwen van licht voorzien, zoals o.a. ‘Civon’, de theater-en popzaal van de DRU fabriek in Ulft en de zaal van de muziekschool in Doetinchem. Maar ook De Pieterskerk in Leiden en De Nieuwe Kerk in Delft.

Ik ben getrouwd geweest met Desiree; zij overleed helaas in 2015. Samen hebben wij twee kinderen, Eva en Mick. Mijn zoon Mick zet mijn bedrijf voort. Sinds 3,5 jaar heb ik een fijne relatie met Tina uit Woerden. Ik ben inmiddels gepensioneerd en woon naast de Mauritiuskerk in Silvolde. Omdat ik ook vind dat er iets met dit gebouw dient te gebeuren en ik graag mee wil werken aan een nieuwe invulling ervan voor ons dorp, heb ik zitting genomen in het bestuur. Als u ook uw steentje wilt bijdragen of u heeft ideeën voor invulling van het gebouw: Laat het ons gerust weten!

Wendy Angenent | Secretaris

Als geboren en getogen Silvoldse voelde ik me aangesproken toen de opheffing van de Coöperatie dreigde. De Mauritiuskerk is een mooi gebouw, waarvan ik graag wil dat het behouden kan blijven voor ons dorp. Het dorp waar ik me na wat uitstapjes als student in Tilburg en Zwolle weer heb gesettled na het behalen van mijn diploma. Ik woon inmiddels alweer bijna 10 jaar aan de Konijnenhof met mijn vriend René en onze kat Charlie. Samen met René ben ik ook betrokken bij de Silvoldse kermis, waarvoor we de communicatie op ons nemen. Denk daarbij aan het krantje, de website en sociale media, wat goed aansluit bij mijn opleiding Communicatie en mijn huidige werk als Online Marketeer. Op dezelfde manier hoop ik ook mijn steentje bij te kunnen dragen aan de coöperatie: administratief en in de communicatie, in de rol als secretaris.