24 uurskamers

De uitvaartondernemers in onze regio weten ons steeds beter te vinden als het gaat om de huur van onze 24-uurskamers voor het opbaren van een overledenen. Samen met de uitvaartondernemer en de naaste familie proberen wij er met de nodige vrijwilligers voor te zorgen dat het een waardig afscheid wordt. Er is iemand vanuit de Coöperatie 24/7 telefonisch bereikbaar op 06 57521476.

Kiest u voor een 24-uurskamer, dan krijgt u de sleutel van een eigen rouwkamer in het Mauritiusgebouw. U kunt dan zo vaak komen en net zo lang blijven als u wilt, dag en nacht. Zonder afspraak, op het moment dat u er behoefte aan heeft. U bent de enige die toegang heeft tot de kamer.

Op een persoonlijke manier afscheid nemen

Momenteel beschikt het Mauritiusgebouw over twee 24-uurskamers, te weten De Kapel en de Rouwkamer. In De Kapel zijn de elementen van de voormalige kerk goed terug te vinden. Zo is er een mooie lichtinval door de glas-in-lood-ramen en voelt de ruimte door haar deels ronde vorm prettig aan. De Rouwkamer heeft minder kerk-elementen, waar men evenwel op een persoonlijke manier afscheid van een dierbare kan nemen.

De Coöperatie heeft verbouwplannen in ontwikkeling. Daarbij zijn twee nieuwe 24-uurskamers voorzien, naast De Kapel, welke in haar huidige hoedanigheid bewaard zal blijven. De nieuwe 24-uurskamers zullen intieme en sfeervolle ‘huiskamers’ gaan worden.

U kunt de kamer aankleden met bijvoorbeeld foto’s of andere persoonlijke spullen van de overledene, waardoor u het afscheid zo persoonlijk mogelijk kunt maken.