Afscheidsdienst

Voordat iemand wordt begraven of gecremeerd vindt er meestal een afscheidsdienst plaats. Deze kan worden gehouden in een uitvaartcentrum of aula bij de begraafplaats, maar ook in het Mauritiusgebouw. De plechtigheid wordt ingevuld naar de wensen van de overledene of de nabestaanden, al dan niet bijgestaan door een voorganger of spreker. De nabestaanden kunnen de plechtigheid geheel of gedeeltelijk zelf invullen. Bijvoorbeeld door middel van toespraken, het voorlezen van een gedicht, het spelen van muziek. De uitvaartondernemer kan u bij het invullen van de plechtigheid adviseren.

Kerkelijk afscheid

Kiest u voor een kerkdienst dan laat de uitvaartondernemer de kerkdienst inplannen, licht de geloofsgemeenschap in en benadert een organist e/o koor. De voorganger van de geloofsgemeenschap zal vervolgens met u uw wensen voor de dienst bespreken.

Niet kerkelijk afscheid

Het is in het Mauritiusgebouw ook mogelijk om een niet-kerkelijke afscheidsdienst te organiseren. De uitvaartondernemer regelt dan samen met u een spreker.

Koffie/thee na afloop

Na afloop van een dienst kan de genodigden iets te eten en drinken worden aangeboden. Naast koffie met cake zijn er natuurlijk andere mogelijkheden. Samen met de uitvaartondernemer kunnen we u adviseren en de catering regelen.